Yaratıcılığı Artırmaya Yönelik En İyi Beş Yapay Zeka Destekli Grafik Tasarım Uygulaması

  1. Adobe Sensei
    Adobe Sensei, medya içeriklerinin kalitesini artırmak, iş süreçlerini optimize etmek ve satış öngörülerini geliştirmek amacıyla yapay zeka teknolojisini kullanmaktadır. İlk olarak 2016 yılında piyasaya sürülen bu uygulama, işletmelerin daha verimli çalışmasına olanak tanımakta ve tasarımcıların yaratıcı sürece daha fazla odaklanabilmelerini sağlamaktadır. Adobe Sensei, görsel içerikleri daha kolay keşfedilebilir hale getirirken, grafiklerin ekran boyutu ve çözünürlüğe göre otomatik olarak uyum sağlamasına imkân tanır. Ayrıca, pazarlama süreçlerinde daha isabetli tasarım kararları alınmasına katkıda bulunur ve performans tahmini özellikleri sayesinde kampanya stratejilerini optimize etmeye yönelik öngörüler sunar.
  2. Uizard
    Uizard, 2017 yılında bir makine öğrenimi araştırma projesi olarak geliştirilmiş olup, günümüzde 400 binden fazla kullanıcıya ve 8 binden fazla proje dosyasına sahiptir. Hem profesyonel tasarımcılar hem de deneyimsiz kullanıcılar için dijital ürünlerin tasarlanmasına destek olmayı hedefleyen bu uygulama, web sitesi, masaüstü arayüz, mobil ve web uygulaması gibi içeriklerin hızlı ve profesyonel biçimde oluşturulmasını sağlamaktadır. Elle çizilmiş eskizleri dijital prototiplere dönüştürebilme özelliğine sahip olan Uizard, ayrıca önceden hazırlanmış tasarım şablonları ve sürükle-bırak bileşenleri ile tasarımların hızlı düzenlenmesine olanak sunar.
  3. Fronty
    Fronty, yüklenen görselleri temel alarak otomatik HTML ve CSS kaynak kodu üreten bir yapay zeka destekli araç olarak öne çıkmaktadır. Yirmi yılı aşkın süredir kullanıcı deneyimini destekleyen bu uygulama, HTML5 ve Google Analytics dahil olmak üzere çok sayıda teknolojiyle uyumlu çalışmaktadır. Fronty, bir web sayfasının görsel taslağını analiz ederek yapay zeka desteği ile HTML/CSS kodunu otomatik olarak üretir; böylece kullanıcılar yalnızca web sayfası tasarımının bir resmini yükleyerek işleme başlayabilir.
  4. Khroma
    George Hastings tarafından geliştirilen Khroma, kullanıcıların renk kombinasyonlarını hızlıca gözden geçirebilmesi ve karşılaştırabilmesi için geliştirilmiş bir yapay zeka destekli renk seçici uygulamasıdır. Kullanıcıların öncelikle Khroma web sitesinde 50 renk seçmesi ile kişiselleştirilmiş renk kombinasyonları listesi oluşturulabilmektedir. Bu kombinasyonlar gradyan, palet, tipografi ve görsel olarak görüntülenebilir. Kullanıcılar aynı zamanda kendi görsellerini yükleyip, görsel üzerindeki renkleri inceleyebilir, yeni kombinasyonlar keşfedebilir ve koleksiyonlarını oluşturabilirler.
  5. AutoDraw
    AutoDraw, Google Creative Lab bünyesinde Dan Motzenbecker ve Kyle Phillips tarafından geliştirilmiş, yapay zeka destekli web tabanlı bir çizim aracıdır. Bu araç, çizim yapmayı daha erişilebilir ve keyifli bir hale getirmeyi hedeflemektedir. Kullanıcılar basit karalamalar yaptıklarında, AutoDraw’ın öneri aracı çizimi analiz ederek hangi nesneyi çizmeye çalıştığını tahmin eder ve çizimi daha iyi hale getirebilmek için çeşitli sanatçıların hazırladığı öneriler sunar. AutoDraw, çalışmanın PNG formatında kaydedilmesine ve farklı cihazlardan sosyal medya platformlarında paylaşılmasına da olanak tanır.
You might also like
Tags: Dijital Tasarım

More Similar Posts

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.
You need to agree with the terms to proceed